Лъжеш ли?

Екип

Веселин Златаров

Веселин Златаров

Юрист по образование, завършил Хумболтовия университет в Берлин. Работил като сътрудник в адвокатски кантори в Германия, основно в областта на обществените поръчки. Свободното си време прекарва с вратарски ръкавици, исторически книги и италианска музика. Смята, че най-големите проблеми в българската политика са липсата на правна култура и склонността към разпространение на неверни твърдения.

Даниел Янев

Даниел Янев

Магистър по политически науки от Потсдамския университет. Работи като консултант в сферата на електрическия транспорт. Има богат опит в немския неправителствен сектор и учи задочно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Смята, че е по-лесно да хванеш български политик в лъжа, отколкото да намериш четвърти за белот.

Иван Райнов

Иван Райнов

Бакалавър по политически науки от Манхаймския университет. Работи в международна компания, занимаваща се с управление на риска, както и разследване на корупционни практики, пране на пари и други. Следва магистратура по политически науки във Виенския университет. Страстен фен на Арсенал. Смята, че политическата памет на българина е по-кратка от продължителността на един футболен мач.

Йордан Терзиев

Йордан Терзиев

Юрист, завършил в Хумболтовия университет в Берлин. Вярва в примера на дядо си, следобедната книга и спорта. Смята, че за разлика от чувството към топката, обективността и информираният избор се учат. Счита, че политическите липси са лечими с честност и морал. На въпроса дали ще се върне в България отговаря, че никога не я е напускал.

Константин Ангелов

Константин Ангелов

Бакалавър по физика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“; следва магистратура по физика на ядрото и елементарните частици. С опит в оптиката и микроелектрониката. Интересува се от математика и орнитология. Смята, че повечето политически решения трябва да са базирани на критично мислене, а не на популистки послания и конспиративни хипотези.

Първан Будинов

Първан Будинов

Юрист по образование, завършил в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Освен опит в юридическата сфера, има богати познания и практика в сферата на спорта за любители, като в момента упражнява треньорска дейност. Смята, че не бива да се отрича истината само заради това, че на нас лично не ни е приятна.

Тодор Иванов

Тодор Иванов

Лекар, завършил в медицинския университет „Шарите“ в Берлин. Убеден, че дезинформацията не е симптом, а една от причините за състоянието на българската политическа действителност, и силно мотивиран да допринесе за лечението ѝ. Обича литературата, БДЖ и боб яхния.

Радослав Евтимов

Радослав Евтимов

Студент по бизнес информатика в Хумболтовия университет в Берлин. Участник в множество доброволчески инициативи. Страстен фен на волейбола, българската история и немската бира. Смята, че головете на Роберт Левандовски за един сезон са повече от броя на честните български политици.